Hvorfor spiser katte græs?

Det ser ud til at være modstridende i betragtning af deres spidse kødformede tænder, men disse obligatoriske kødædende rovdyr kan ofte finde tilfredsstillelse med græs…

TEORIERNE BAG
Nogle dyrlæger har udviklet en teori om at spise græs hjælper med at rydde op i de indre parasitter (nematoder), og virker som en rive i maven. Andre tror, ​​at de ligesom den søde smag af noget fugtigt græs – især i betragtning af deres tilbøjelighed til at spise frisk forårsgræs i modsætning til tørrede sommerblade.

Generelt er den mest almindeligt anerkendte årsag, at det lader til at lindre nogle maveproblemer, parasitter eller nogle har endda sagt infektioner. Jeg kunne ikke finde nogen undersøgelser i veterinærlitteraturen, der bekræftede eller nægtede dette, men fandt nogle undersøgelser udført på kunder af et veterinær hospital og omtale af en igangværende undersøgelse. Dybest set er der typisk, intet at bekymre sig om, så længe de ikke kaster op bagefter (langt mere almindeligt hos hunde). Bare hold øje med katten. Faktisk er det så populært, at de fleste store kæledyrsforretninger sælger kattegræs – græs, du kan vokse året rundt, bare for at din kat skal klare sig.

Det er dog ikke alle planter katten kan tåle. For at se en liste over planter, der er giftige for vores kattefamilier, skal du tjekke ASPCAs grundige liste.

Generel tommelfingerregel, hvis planten ikke siger “kattesikker”, skal du ikke bringe den ind i huset, ellers lad katten nyde lidt græsning hele dagen.

Læs også Hvorfor bør hunde tilbydes græs?