Hvorfor spiser hunde græs

I modsætning til en ko mangler hunde evnen til virkelig at fordøje græs. Selv som menneske mangler vi evnen til at fordøje græs til det punkt, at vi kunne udvide dets næringsstoffer til bæredygtighed, vi har bare ikke den biologiske sammensætning til det. Men det betyder ikke, at vi ikke kan spise det, vi kan bogstaveligt talt lægge noget i vores mund, især hvis vi nyder det – hunde er ikke anderledes.

Der er tre hovedårsager til, at hunde spiser græs:

1 – De nyder det

2 – De leder efter tilsat fiber

3 – De kan have en forstyrret mave

Disse er bestemt ikke de eneste grunde, bare de mest populære og endda den tredje grund er meget argumenteret. Nogle forskere og hundeeksperter tror ikke på, at hunde har den kognitive evne til at vide, at når deres mave er ked af at spise græs, for at få dem til at kaste op, er det en lettelse, mens andre tror det er sandt.

Så at se din hund gnaske på de grønne stykker er helt sikkert almindeligt og generelt ikke en stor bekymring. Det er bekymrende, hvis din hund pludselig begynder at spise rigelige mængder græs, ud over deres normale lejlighedsvis gnaskning. Her kan hunden have et fordøjelsesproblem eller endda adfærdsproblem på vej. Vær også opmærksom på sikkerheden ved græsset, som de har valgt at spise. Mange af dine naboer, der ikke er bekendt hermed, kunne behandle deres græsplæner med kemikalier. Der kan også være ukrudt eller andet grønt, der potentielt kan gøre din hund/hvalp syg, så vær opmærksom på, hvad de spiser, hvor det kommer fra, og hvor meget de måtte have taget. Vær altid opmærksom på dine kæledyrs adfærd, især spisevaner. Pludselige begyndende græsning kan føre til opkastning og diarré.

Det er vores job at være deres advokat for deres helbred så lær tegnene og symptomer på når noget er forkert, og vigtigst af alt, ved hvordan man handler hensigtsmæssigt. Spørg din dyrlæge. Hold også øje med gødning og pesticider, da de virkelig kan være skadelige for vores hund (og katte) venner.

Læs også Hvorfor skal min kat have græs hele året?